Reteta zilei: Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste
PrinteazaPulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste din: pulpa de porc, ulei de masline, sare, cepe, tarhon, vin rosu, praf de usturoi, pasta de tomate, rosii, frunze de dafin, piper, fulgi de chili, patrunjel, arpagic, paste.
Ingrediente:
- 1 bucata pulpa de porc
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingura tarhon proaspat, tocat
- 1 cana de vin rosu
- 1 lingura praf de usturoi
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 cutie rosii decojite
- 3 frunze de dafin proaspete
- piper negru proaspat macinat
- 2 linguri fulgi chili
- patrunjel si arpagic pentru garnitura
- paste fierte pentru garnitura
Mod de preparare:
Splati si uscati carnea cu prosoape de hartie. Intr-o tigaie adaugati ulei si in timp ce acesta se incalzeste se sareaza carnea.
Puneti carnea in tigaie si gatiti cateva minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se pune pe o farfurie pentru cateva minute.
Pastrati in tigaie putin ulei in care ati gatit carnea si adaugati ceapa pentru a o sota cateva minute. Se toarna vinul rosu. Se fierbe cateva mnute, apoi se adauga tarhonul, praful de usturoi, pasta de tomate. Se amesteca pentru a se combina bine. Se incorporeaza rosiile.
Reduceti focul la mic. Adaugati frunzele de dafin, piper si fulgi chili. Se adauga carnea de porc si putina apa. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mediu 3-3 1/2 ore.
Scoateti carnea din oala si se transfera pe un platou. Taiati carnea bucati si serviti cu paste fierte. Garnisiti cu patrunjel si arpagic.
Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste
Pofta buna!
Ce bine arata pulpa de porc
Delicioasa pulpa de porc
Vreau sa incerc si eu sa vedem ce-mi iese!