Plăcinţele de post

Printeaza

O reteta delicioasa de placintele de post cu: faina, ulei, apa, otet, praz, ardei gras, ciuperci, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:

  • 700 g făină
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 ml apă
  • o lingură cu oţet
  • două fire de praz
  • un ardei gras
  • 200 g ciuperci
  • doi căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In apa călduţă se pune o linguriţă cu sare, oţetul şi 50 ml ulei. Se amestecă şi se toarnă peste făina cernută. Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, eventual mai adăugându-se făină. Se întind foi subţiri şi se lasă să se zvânte puţin.

Prazul şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul încins. Când prazul s-a înmuiat se adaugă ardeiul şi ciupercile tocate mărunt, se condi­mentează şi se mai călesc zece minute.

Se pun câte două foi pe masă, se presară umplutura răcită, se rulează şi se taie rulouri mai lungi. Se procedează la fel cu restul ingredientelor, se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins unde se ţin până devin aurii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    PLacintele astea trebuiesc icnercate, mai ales ca a inceput si postul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.