Canelloni cu verdeţuri
PrinteazaCanelloni cu verdeţuri din: cartofi, telina, broccoli, ceapa, smnatna, lapte, sofran, busuioc, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, busuioc verde, rosii uscate.
Ingrediente:
- 300 g paste canelloni
- doi cartofi
- o ţelină mică
- 200 g broccoli
- o ceapă
- 300 ml smântână
- 100 ml lapte
- şofran
- o lingură cu busuioc uscat
- 100 ml ulei de măsline
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- busuioc verde
- roşii uscate
Mod de preparare Canelloni cu verdeţuri:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pune ceapa şi se căleşte până devine aurie.
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare împreună cu broccoli.
Se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează.
Se adaugă ceapa prăjită cu tot cu uleiul din tigaie, sare, piper, pătrunjel şi busuioc. Se amestecă şi se păstrează la cald.
Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se umplu cu pasta de cartofi şi broccoli.
Laptele se pune la fiert împreună cu un sfert de linguriţă cu şofran, apoi se lasă să se răcească.
Se amestecă bine cu smântână, sare, piper şi busuioc tocat şi se serveşte alături de canelloni calzi.
Pofta buna!