Calamar in sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de calamar cu: ceapa, usturoi, rosii, frunza de dafin, scortisoara, ardei iute, ardei gras, otet de mere, ulei, paine, sare, piper, oregano, busuioc, cartofi.
Ingrediente:
- 500 g inele de calamar
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- două conserve de roşii
- o frunză de dafin
- un beţişor de scorţişoară
- un ardei iute
- un ardei gras
- oţet de mere
- 200 ml ulei
- o pâine
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- cartofi
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se pun inelele de calamar şi se prăjesc la foc iute până scade lichidul format.Se adaugă ceapa şi usturoiul, ardeiul gras şi ardeiul iute tocate mărunt. Se adaugă 300 ml apă, frunza de dafin, scorţişoara, sare şi piper după gust.
Se fierbe totul până scade sosul, se adaugă roşiile din conservă pasate, oţetul, se mai fierbe zece minute, se verifică gustul, se presară busuioc şi oregano tocat. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se amestece aromele.
Pâinea se taie felii, apoi cubuleţe, se amestecă bine cu uleiul rămas, sare, pipier şi busuioc tocat. Se prăjesc în cmptorul încins şi se servesc alături de calamarul cu sos picant.
Pofta buna!
Calamarul asta merita incercat 🙂