Tarta cu pasta de verdeturi si rosii cherry

Printeaza

Tarta cu pasta de verdeturi si rosii cherry din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa rece, rosii cherry, parmezan, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_pasta_de_verdeturi_si_rosii_cherry

  • 300 g faina
  • sare
  • 150 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri apa rece
  • 450 g rosii cherry asortate
  • 60 g parmezan ras

pasta de verdeturi:

  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri verdeata tocata asortata (busuioc, oregano, patrunjel)
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se cerne făina, se presară puţină sare, se amestecă şi se face o adâncitură la mijloc.

Se aşază înăuntru untul şi se frământă, astfel încât să se obţină firimituri de aluat.

Se adaugă un gălbenuş şi apă şi se frământă în continuare; apoi aluatul se mută pe planşetă, se mai frământă, apoi se modelează sub formă de bilă şi se întinde cu sucitorul o foaie rotundă (0 30 cm).

Se dă la frigider 30 min. Intre timp se amestecă uleiul cu usturoi pisat, verdeaţă şi piper. Se scoate foaia de aluat din frigider şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se presară pe aluat parmezan ras şi se lasă libere marginile.

La compoziţia de usturoi se adaugă roşiile cherry tăiate jumătăţi şi se repartizează amestecul în tavă, peste stra¬tul de parmezan.

Se ridică marginile şi se orientează spre centru. Se ung cu gălbenuş bătut şi se presară sare şi piper.

Se coace tarta cca 30-35 min.

Tarta cu pasta de verdeturi si rosii cherry

Tarta_cu_pasta_de_verdeturi_si_rosii_cherry

Pofta buna!

 

 

 

 

Tarta cu mascarpone si afine

Tarta cu mascarpone si afine

Tarta cu mascarpone si afine din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 1 lingură amidon 1 praf de sare 1 cutie mascarpone 100 ml smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr pudră 500 g afine   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă tare cu […]

Tarta cu telemea de capra

Tarta cu telemea de capra

Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie   Mod de preparare: Combini făina cu untul […]

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm   Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.