Jeleu de zmeura cu ciocolata
PrinteazaJeleu de zmeura cu ciocolata din: zmeura, zahar fin, gelatina, mascarpone, rom alb, frisca, ciocolata alba.
- 550 g zmeura
- 100 g zahar fin
- 2 linguri gelatina granulata
- 200 g mascarpone
- 25 g zahar pudra
- 40 ml rom alb
- 300 ml frisca
- 20 g ciocolata alba rasa
Mod de preparare:
Se paseaza 300 g zmeura si se amesteca impreuna cu saharul fin; se incalzesc la foc moale pana ce se dizolva zaharul. Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece circa 10 minute, apoi se topeste la bain marie. Se bate mascarpone cu zahar pudra si rom.
Se înglobează frişca bătută. Când compoziţia de zmeură s-a răcit, se încorporează compoziţia de gelatină şi se pune deoparte o cantitate mică de jeleu. Restul se repartizează în 4 cupe de desert. Se lasă să se răcească şi să se întărească jeleul, apoi se repartizează deasupra crema de mascarpone şi restul de jeleu.
Se dă la frigider cel puţin 2 ore. înainte de servire se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă.
Jeleu de zmeura cu ciocolata
Pofta buna!