Rulouri de dovlecei
PrinteazaRulouri de dovlecei din: orez integral, sare, dovlecei, ardei gras, patrunjel, smantana, pesmet, ou, parmezan, piper, ceapa, supa de legume, maghiran.
- 80 g orez integral
- sare
- 4 dovlecei
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 ardei rgasi rosii
- 1/2 legatura patrunjel
- 100 ml smantana
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 4 linguri parmezan ras
- piper
- 4 cepe frantuzesti
- 125 ml supa de legume
- 1/2 legatura maghiran sau oregano
Mod de preparare:
Se spală orezul, se scurge şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurge şi se lasă să se răcorească. Se curăţă dovleceii şi se taie felii subţiri longitudinale. Se sărează şi se pun deoparte, să lase zeamă.
Se curăţă ardeii graşi şi se taie beţişoare. Jumătate din cantitatea de beţişoare se taie cubulete. Se toacă pătrunjelul şi se amestecă împreună cu orez, smântână, pesmet, ou, 2 linguri parmezan, sare şi piper.
Feliile de dovlecei se şterg cu prosoape de hârtie. Pe planşetă se aşază câte 2 felii pe lung şi se repartizează deasupra o cantitate mică de umplutură. Se aşază şi beţişoare de ardei şi se rulează; se fixează cu scobitori şi se aşază rulourile într-o formă de sufleu unsă.
Cuptorul se încinge la 175 °C. Ceapa se toacă şi se adaugă la rulouri, împreună cu supa şi cuburile de ardei gras. Se presară restul de par¬mezan. Se toacă maghiranul sau oregano. Se presară pe rulouri şi se coc la cuptor 25 min. Se ornează cu verdeaţă. Rulourile se pot servi drept garnitură la friptură.
Rulouri de dovlecei
Pofta buna!