Musaca de dovlecei cu carne de berbecut
PrinteazaMusaca de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper, orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval.
- 850 g dovlecei
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 400 g carne tocata de berbecut (pulpe de berbecut sau piept de pui)
- un praf de scortisoara macinata
- 2 lingurite oregano tocat
- sare
- piper
- 125 g orez cu bob lung
- 220 ml supa
sos bechamel:
- 40 g unt
- 2 linguri rase faina
- 350 ml lapte
- 2 oua mari
- un praf nucsoara macinata
- 50 g cascaval ras
Mod de preparare:
Dovleceii se taie fâşii late de cca 5 mm, pe lung. Se aşază intr-o oală cu apă clocotită şi se lasă să fiarbă cca 4 min., la foc mijlociu. Se scurg, se trec prin pt de apă rece şi se şterg cu prosoape de hârtie.
Se toacă usturoiul şi ceapa. Se încing într-o tigaie 3 linguri de ulei şi se căleşte ceapa, apoi se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute până se fărâmiţează. Apoi se adaugă usturoi tocat şi se prăjesc puţin împreună.
Se adaugă şi amestecul de mirodenii, sare şi piper, în final se pune orezul, se toarnă supa şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 12 min. Se amestecă frecvent, în tot acest timp.
Se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul şi se adaugă făina; se amestecă şi se prăjeşte, adăugând treptat laptele. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 3-4 min., amestecând continuu până ce compoziţia se îngroaşă.
Se lasă să se răcească sosul Bechamel şi se înglobează ouăle, sare, nucşoară şi piper. Se unge o formă cu ulei şi se acoperă fundul cu jumătate din cantitatea de felii de dovlecei.
Deasupra se aşază un strat de compoziţie de carne, apoi se acoperă cu restul de felii de dovlecei şi se toarnă sosul Bechamel; se presară caşcaval ras. Se coace cca 30-35 min. în cuptorul încins la 170-175 °C.
Musaca de dovlecei cu carne de berbecut
Pofta buna!
bun, bun