Corabioare de dovlecei cu legume si sunca
PrinteazaCorabioare de dovlecei cu legume si sunca din: dovlecei, ciuperci, praz, telina, morcovi, sunca, unt, patrunjel, ulei de masline.
- 6 dovlecei mici (a circa 125 g)
- 180 g ciuperci champignon
- 200 g praz
- 150 g telina
- 200 g morcovi
- 200 g sunca
- 3 linguri unt
- 6 fire de patrunjel
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata dovleceii si se taie in doua pe lung; se curata de seminte. Se taie marunt toate legumele pregatite, ciupercile si sunca. Se incinge untul intr-o tigaie de teflon si se calesc ciupercile si legumele, amestecand.
Se adauga cuburile de sunca si se calesc; se sareaza si se pipereaza. Se calesc la foc moale.
Cuptorul se incinge la 180C. Se toaca patrunjelul si se amesteca impreuna cu legumele. Jumatatile de dovlecei se umplu cu aceasta compozitie de legume si se asaza intr-o forma mare de sufleu, unsa.
Se stropesc dovleceii cu uleid e masline si se coc circa 30 de minute in cuptorul preincalzit. Se orneaza cu patrunjel.
Corabioare de dovlecei cu legume si sunca
Pofta buna!