Hamburger din carne de vita
PrinteazaHamburger din carne de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, mustar cu hrean, sos worcestershire, patrunjel, galbenus de ou, zahar, sare, piper, chifle, salata verde, maioneza, mustar, ketchup, ceapa rosie, mustar.
- 500 g carne de vita
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita mustar cu hrean
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 legatura patrunjel
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
pentru servit:
- chifle
- salata verde
- maioneza
- mustar
- ketchup
- rosii
- ceapa rosie
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi tăiaţi-o în bucăţele.
Tocaţi carnea împreună cu ceapa şi usturoiul, la maşina de tocat cu sita măruntă.
Treceţi de două ori carnea prin maşina de tocat, apoi puneţi-o într-un castron mai mare.
Adăugaţi muştarul, sosul Worcestershire, zahărul, gălbenuşul, jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Omogenizaţi bine compoziţia, acoperiţi castronul cu folie şi puneţi-l la frigider pentru câteva ore, de preferinţă, de pe o zi pe alta.
Formaţi din carnea tocată, cu palmele umezite, chiftele de circa 4cm în diametru, după care presaţi-le.
Puneţi chiftelele astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeti-le la foc potrivit până când se rumenesc bine pe ambele părţi.
Taiaţi chiflele în două, ungeţi partea inferioară a chiflei cu maioneză şi puneţi pe aceasta chifteaua de came friptă.
Peste ea puneţi felii subţiri de roşii, salată verde, rondele de ceapa şi peste toate aceste puneţi maioneză, ketchup şi muştar.
Acoperiţi cu partea de deasupra a chiflei şi serviţi hamburgerul cald.
Hamburger din carne de vita
Pofta buna!