Desert cu coacaze
PrinteazaDesert cu coacaze din: praf de copt, sare, fulgi de unt rece, smantana, scortisoara, amidon, coacaze rosii, coacaze albe, coacaze negre, zahar fin.
aluat:
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g fulgi de unt rece
- 150 ml smantana dulce pentru frisca (40% grasime)
- 1 praf scortisoara macinata
in plus:
- 2 linguri amidon
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 600 g coacaze asortate (rosii, albe, negre)
- 120 g zahar fin
- 5 linguri smantana dulce
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170C. Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si un praf de sare; se adauga flgi de unt si se amesteca, folosind mixerul, pana ce se obtin firimituri de aluat. Se adauga smantana si scortisoara si se framanta in continuare aluatul, din care se modeleaza 6 bile.
Se amesteca amidonul cu scortisoara si se presara acest amestec pentru coacaze. Se scutura putin, ca sa se inveleasca in amestec coacazele si se transfera intr-o forma de sufleu. Se presara zahar si se asaza din loc in loc bilele de aluat.
Dasupra se toarna smantana si se coace la cuptor 35-40 de minute, pana ce bilele devin aurii. Se scoate desertul din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Se serveste cu inghetata de vanilie sau de lamaie.
Desert cu coacaze
Pofta buna!