Piept de curcan la gratar cu mamaliga

Printeaza

Piept de curcan la gratar cu mamaliga din: piept de curcan, mustar cu hrean, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, mascarpone, parmezan, sahar, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_curcan_la_gratar_cu_mamaliga

  • 700 g piept de curcan
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 50 ml ulei de masline

mamaliga:

  • 150 g malai
  • 450 ml apa
  • 100 g boabe de poumb de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 50 g parmezan
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul de curcan în felii de circa 1cm grosime şi presăraţi-le cu sare şi piper, după gust.

Amestecaţi într-un castron muştarul cu căţeii de usturoi daţi pe răzătoarea mică, ceapa verde, tocată cât mai mărunt, 2-3 linguri de ulei şi zeama de lămâie.

Omogenizaţi bine amestecul şi ungeţi cu acesta feliile de carne pe ambele părţi.

Puneţi feliile de carne astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeţi-le până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe ambele părţi.

Pentru mămăligă, puneţi la fiert apa cu o linguriţă rasă cu sare, apoi când aceasta începe să fiarbă în clocot adăugaţi mălaiul în “ploaie” şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecând din când în când.

La final, adăugaţi, boabele de porumb, mascarpone şi zahărul şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute.

Serviti pieptul de curcan fript la grătar pus pe un pat de mămăligă şi presăraţi totul cu parmezan dat pe răză­toarea mică.

Ornati cu feliute de lămâie si frunze de salată.

Piept de curcan la gratar cu mamaliga

Piept_de_curcan_la_gratar_cu_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.