Cocktail Mai Tai
PrinteazaCocktail Mai Tai. Mai Tai este un celebru cocktail tropical care a fost creat pentru prima dată în anii 1940 sau 1950 în California sau în Insulele Hawaii, în funcție de sursele istorice.
Numele “Mai Tai” provine din limba tahitiană și înseamnă “foarte bun” sau “cel mai bun”. Acest cocktail este cunoscut pentru a fi o băutură exotică și revigorantă.
Cocktail Mai Tai
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – rom
- Pahar – tumbler mijlociu
- Categorie – Rum drinks
- Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi frunzuliţe de mentă
Se serveşte la orice oră
Ingrediente:
- 2/10 rom alb
- 2/10 rom ambrat
- 2/10 suc de lămâie verde
- 2/10 curagao
- 1/10 sirop de rodii
- 1/10 sirop de migdale
Mai Tai a apărut în anul 1944, din imaginaţia lui L. Bergeron, care a inclus această reţetă în listele de la Trader Vic’s, faimoasa reţea americană de restaurante exotice şi, mai târziu, în Bartender’s Guide, ghid alcătuit de Bergeron însuşi.
Denumirea vine, nici mai mult nici mai puţin, din limba tahitiană, „Mai tai ro a ae” care înseamnă „Sfârşitul lumii, nimic mai grozav!”, exclamaţie scoasă de o pereche din Tahiti, după ce a gustat din acest amestec, în codificările IBA, Mai Tai a intrat abia în 1987.
Mod de preparare:
Se toarnă ingredientele în paharul tumbler plin cu gheaţă şi se amestecă bine.
Se ornează cu felia de ananas, cireşele roşii şi frunzuliţele de mentă.
Dacă se doreşte ca băutura să fie şi mai parfumată, se adaugă câteva picături de Lime Rose’s.
Cocktail Mai Tai
Savurati!
Incoming search terms:
- mai tai reteta
- reteta mai tai
- mai tai cocktail reteta
- cocktail mai tai reteta
Arata bine cocktailul. O sa incerc si eu sa fac.