Muschi de vita cu sos de ardei gras
PrinteazaMuschi de vita cu sos de ardei gras din: muschi de vita, sare de mare, ardei grasi, seminte de pin, ulei de masline, paine, otet de vin rosu, sare, piper, lamaie.
- 1 kg muschi de vita
- 400 g sare de mare
- 4 ardei grasi rosii
- 60 g semitne de pin
- 100 ml ulei de masline
- 60 g paine tare
- 50 ml otet de vin rosu
- sare
- piper
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Carnea se toaletează de eventuale grăsimi şi pieliţe şi se frige la foc iute de jur- împrejur (pe grătar sau în tigaia-grill). Se aşază într-o formă de sufleu şi se presară sare; se mai coace 15-20 min. la cuptor sau pe grătarul acoperit. Apoi se lasă să se odihnească alte 15-20 min.
Intre timp se frig ardeii şi se decojesc. Se curăţă de cotoare şi pulpa se taie mărunt, apoi se pasează cu ulei, seminţe de pin şi pâine; se adaugă sare de mare, piper şi oţet după gust.
Se îndepărtează crusta de sare a cărnii şi se taie felii, perpendicular pe fibre. Se serveşte cu sos şi lămâie.
Muschi de vita cu sos de ardei gras
Pofta buna!