Clătite umplute cu nuci tocate

Printeaza

Clătite umplute cu nuci tocate din: oua, faina, sare, ulei, nuci, sirop de dulceata, smantana, zahar.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 12-14 linguri cu faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri cu ulei
  • 10 nuci tocate
  • 4-5 linguri cu sirop de dulceata
  • 1 pahar cu smantana
  • 1 lingura cu zahar (facultativ)

 

Mod de preparare Clătite umplute cu nuci tocate:

Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas emailat, cerneţi deasupra făina, adăugaţi sare şi omogenizaţi.

Puneţi în aluat 1 lingură de ulei. Ungeţi o tigaie cu ulei, luaţi din aluat cu polonicul şi turnaţi în tigaie.

Lăsaţi să se rumenească uşor, întoarceţi pe partea necoaptă pentru 1 min. Scoateţi clătitele pe un platou.

Tăiaţi miezul de nucă felii subţiri, amestecaţi cu sirop de dulceaţă, 1 lingură cu zahăr (facultativ) şi smântâna.

Omogenizaţi. Ungeţi fiecare clătită cu sosuld e nuci, împăturiţi şi serviţi calde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.