Souvlaki de miel
PrinteazaSouvlaki de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita.
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 lingurite sare de mare
- 4 linguri ulei de masline
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
- 1 lingura de marar tocat marunt
- 700 g de carne de miel, cum ar fi pulpa dezosata, taiata in bucati mari
- pita sau lipie pentru servit
Mod de preparare:
Zdrobeşte usturoiul împreună cu sarea de mare într-un mojar (sau într-un robot de bucătărie mic), până când se transformă într-o pastă. Amestecă bine uleiul cu zeama de lămâie, coaja rasă, mărarul şi usturoiul. Adaugă carnea de miel şi amestecă bine.
Las-o la marinat cel puţin 2 ore sau peste noapte la frigider. Dacă foloseşti frigărui de bambus, înmoaie-le în apă timp de 20 de minute. Scoate carnea de la frigider cu 30 de minute înainte să o pui pe grătar.
Infige carnea în frigăruile înmuiate sau pe frigărui de metal, încinge grătarul sau o tigaie-grill. Frige carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte, stropind-o din când în când cu marinada rămasă, încălzeşte puţin pita sau lipia, apoi umple-o cu souvlaki. Dacă doreşti, adăugă salată grecească şi tzatziki.
Souvlaki de miel
Pofta buna!