Prajitura cu fructe de padure si frisca

Printeaza

Prajitura cu fructe de padure si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, fructe de padure, zahar pudra, gelatina, colorant alimentar.

Ingrediente:Prajitura_cu_fructe_de_padure_si_frisca

pentru blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao

pentru umplutura:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g fructe de padure

pentru decorul de jeleu:

  • 150 g fructe de padure
  • 30 g zahar pudra
  • 1,5 foi gelatina
  • cateva picaturi de colorant alimenta rosu
  • frisca

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de bază, se bat albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi făina în ploaie şi cacaua cernută. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi se întinde cu o spatulă într-un strat cât mai egal. Se coace 15-20 de minute, se lasă să se răcorească în tavă, se scoate hârtia si se asază în aceeaşi tavă.

Frişca se bate spumă şi apoi se amestecă cu fructele, mixând doar o tură de mixer. Se pune amestecul de friscă peste blatul din tavă.

Pentru decorul de jeleu se prepară gelatina, iar fructele se mixează cu zahărul. Trebuie să se obţină 125 ml suc. Acest suc se strecoară si se pune pe foc doar pentru a-l încălzi. Apoi se amestecă cu gelatina şi câteva picături de colorant.

Se lasă un pic să se răcorească si se toarnă peste frişca cu fructe. Se dă prăjitura pentru 2 ore la frigider şi se serveşte cu frişcă şi fructe.

Prajitura cu fructe de padure si frisca

Prajitura_cu_fructe_de_padure_si_frisca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort cu fructe de padure

1 comentariu

  1. Arata bine prajitura cu fructe de padure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.