Prajitura cu fructe de padure si frisca
PrinteazaPrajitura cu fructe de padure si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, fructe de padure, zahar pudra, gelatina, colorant alimentar.
pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- o lingura cacao
pentru umplutura:
- 500 ml frisca lichida
- 300 g fructe de padure
pentru decorul de jeleu:
- 150 g fructe de padure
- 30 g zahar pudra
- 1,5 foi gelatina
- cateva picaturi de colorant alimenta rosu
- frisca
Mod de preparare:
Pentru aluatul de bază, se bat albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi făina în ploaie şi cacaua cernută. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi se întinde cu o spatulă într-un strat cât mai egal. Se coace 15-20 de minute, se lasă să se răcorească în tavă, se scoate hârtia si se asază în aceeaşi tavă.
Frişca se bate spumă şi apoi se amestecă cu fructele, mixând doar o tură de mixer. Se pune amestecul de friscă peste blatul din tavă.
Pentru decorul de jeleu se prepară gelatina, iar fructele se mixează cu zahărul. Trebuie să se obţină 125 ml suc. Acest suc se strecoară si se pune pe foc doar pentru a-l încălzi. Apoi se amestecă cu gelatina şi câteva picături de colorant.
Se lasă un pic să se răcorească si se toarnă peste frişca cu fructe. Se dă prăjitura pentru 2 ore la frigider şi se serveşte cu frişcă şi fructe.
Prajitura cu fructe de padure si frisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu fructe de padure
Arata bine prajitura cu fructe de padure