Prajitura cu ciocolata si frisca
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si frisca din: oua, margarina, zahar, faina, cacao, praf de copt, sare, crema de ciocolata, ciocolata neagra de menaj, frisca, esenta de vanilie, ulei.
pentru blat:
- 8 oua
- 250 g margarina
- 120 g zahar
- 120 g faina
- 30 g cacao
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- pentru crema de ciocolata neindulcita
- 300 g ciocolata neagra menaj
pentru crema de frisca:
- 300 ml frisca lichida indulcita
- 1/2 fiola esenta de vanilie
pentru glazura:
- 300 g ciocolata neagra menaj
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Spargi ouăle şi separi albuşurile. Le baţi spumă cu mixerul şi adaugi un praf de sare. Pui zahărul şi baţi în continuare până devine o cremă mai tare. Adaugi gălbenuşurile, apoi margarina topită şi răcită. Cerni făina şi pudra de cacao, le amesteci, şi adaugi praful de copt şi-l pui în ploaie, peste compoziţie.
Amesteci cu o lingură de lemn de sus în jos, uşor, până se omogenizează. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 40 de minute. Când este gata, scoţi pandişpanul şi-l laşi să se răcească.
Rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti în frişca lichidă pe baie de aburi. Laşi la răcit şi apoi baţi bine cu mixerul până când crema se întăreşte. Dai la frigider. Baţi frişca lichidă până se îngroaşă bine. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci. Pentru glazură, rupi ciocolata bucăţi şi o combini cu uleiul într-un vas pe baie de aburi, până se topeşte bine.
Tai pandişpanul de cacao în trei bucăţi pe orizontală. Pui prima foaie pe o tavă, ungi cu crema de cacao, aşezi cea de-a doua foaie şi apoi torni crema de frişcă. Uniformizezi şi aşezi cea de-a treia foaie de pandişpan. Acoperi cu glazura de ciocolată şi apoi dai la frigider 1-2 ore. Tai prăjitura în momentul servirii şi decorezi cu bucăţele de pepene roşu.
Prajitura cu ciocolata si frisca
Pofta buna!