Friptura de vită cu porumb
PrinteazaFriptura de vită cu porumb din: muschi de vita, coriandru, smantana, pasta de ardei iute, ulei, miere, sos de soia, usturoi, zeama de lime, ceapa rosie, rosii cherry, avocado, unt, coaja de lime, porumb.
- 2 bucati muschi de vita, de circa 200 g fiecare
- 1 mana mare de coriandru, tocat
- 100 ml de smantana
marinata de ardei iute:
- 3 linguri pasta de ardei iute
- 2 linguri de ulei, plus un strop
- 1/2 lingura de miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- zema de la 1/2 lime
pentru salsa:
- 1/2 ceapa rosie mica, tocata
- 85 g de rosii cherry, taiata in sferturi
- 1 avocado mic, tocat
- zeama de la 1/2 lime
porumb cu lime:
- 1 cubulete de unt
- coaja rasa de la 1/2 lime
- 2 stiuleti de porumb
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru marinată.
Pune fripturile într-o pungă de plastic sigilabilă, adaugă marinada, freacă-le bine şi ţine-le în frigider peste noapte.
A doua zi, scoate carnea din frigider pentru a o aduce la temperatura camerei. între timp, încorporează coriandrul în smântână, asezoneaz-o şi las-o deoparte.
Pentru a prepara salsa, combină ingredientele, apoi asezonează-le.
Pentru porumbul cu lime, încorporează în unt coaja rasă de lime, adaugă sare şi piper, apoi pune-l în frigider.
Dă în clocot o oală cu apă şi fierbe porumbul 5-8 minute, până se frăgezeşte.
Incinge bine o tigaie-grill. şterge marinada de pe fripturi, apoi unge-le pe ambele părţi cu puţin ulei de măsline şi asezonează-le.
Găteşte-le 3-4 minute (în funcţie de grosimea lor) pe fiecare parte, pentru a rămâne în sânge, apoi lasă-le să se răcească puţin.
Intre timp, şterge tigaia-grill, adaugă porumbul şi găteşte-l la foc mediu 5 minute sau până când prinde urmele frumoase de grătar.
Pune peste fiecare ştiulete câte o jumătate din cantitatea de unt cu lime.
Feliază fripturile de-a latul fibrei şi serveşte-le cu porumb, salsa şi smântână cu coriandru.
Friptura de vită cu porumb
Pofta buna!
Arata bine friptura de vita 😉