Cocos de munte rasol cu garnitura de varza de Bruxelles, taitei cu bureti, sunca si branza
PrinteazaCocos de munte rasol cu garnitura de varza de Bruxelles, taitei cu bureti, sunca si branza
- 1cocoş de munte
- 250 g tăiţei de casă
- 200 g bureţi
- 500 g şuncă
- 60 g caşcaval
- 150 g unt
- 400 g varză de Bruxelles
- 1 ceapă
- 2 rădăcini de pătrunjel
- sare
- piper boabe
- 30 g hrean
- 1 lingură făină
- 2 linguri smantană
- 1/4 pahar oţet
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Se prepară, apoi se pune la fiert cu sare, apă, piper boabe şi pătrunjel. Se spumează şi cînd este fiert se dă deoparte. Din zeamă se face sos cu unt şi făină, se fierbe 40 minute şi se termină cu smantană.
Se tranşează (se taie) carnea şi se aşază pe platou, garnisit cu varza de Bruxelles cu tăiţei de casă fierţi, scurşi, încălziţi în unt cu bureţii sotaţi, şuncă julien şi brînză rasă.
Se dă puţin sos peste cocoş iar restul de sos se amestecă cu hrean, oţet şi zahăr şi se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rasol de cocos