linte verde, apa, patrunjel, menta, ceapa verde, rosii, suc de lamaie, mulei de masline, sare, piper. Descoperiți o reinterpretare modernă a tabbouleh-ului tradițional libanez, în care bulgurul este înlocuit cu linte pentru o versiune nutritivă și satisfăcătoare. Această salată vibrantă combină linte bogată în proteine și fibre cu prospețimea ierburilor și […]
Tabbouleh
PrinteazaTabbouleh cu: grau, rosii, ceapa, patrunjel verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, salata verde.
Ingrediente:
- 125 g grâu bulgur
- două roşii descojite fără seminţe şi tăiate mărunt
- o ceapă mică, tocată
- două cepe verzi tocate fin
- 50 g pătrunjel verde, tocat
- 45 ml zeamă de lămâie
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de salată pentru decor
Mod de preparare:
Pune grâul bulgur într-un vas mare, adaugă apă şi lasă-l timp de o oră să se umfle.
Scurge apoi foarte bine grâul, într-o strecurătoare deasă. Din când în când, apasă cu dosul palmei sau cu dosul unei linguri, pentru a face să iasă tot lichidul din el.
Aşază apoi grâul bulgur într-un bol. Adaugă roşiile, ceapa, ceapa verde, pătrunjelul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline, sare şi piper după gust.
Amestecă bine. Aşază frunzele de salată pe un platou, de jur-împrejur, apoi toarnă tabbouleh deasupra.
Tabbouleh Autentic: Rețeta Tradițională Libaneză
Rețeta Tradițională Libaneză din: bulgur, patrunjel, rosii cherry, menta, suc de lamaie, ulei de masline sare, piper. Ingrediente: 1 cană de bulgur 3 căni de pătrunjel tocat mărunt 1 cană de roșii cherry, tăiate în sferturi 1/2 cană de mentă proaspătă, tocată 3 linguri de suc de lămâie 3 linguri de ulei […]
bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir). Tabbouleh se compune din pătrunjel și […]
Pofta buna!