Reteta zilei: Mancare de vinete cu naut

Printeaza

Mancare de vinete cu naut din: vinete, ceapa, usturoi, naut, rosii, ulei de masline, otet de vin rosu, ienibahar, chimen, apa, sare, piper, patrunjel, feta.

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut

 

Ingrediente:

  • 2 vinete, cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 conserva de naut
  • 1 cana de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 1/2 lingurita ienibahar maruntit
  • 1/4 lingurita chimen
  • 2/3 cana de apa
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel proaspat, pentru a servi
  • feta maruntita (opțional)

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Se incinge uleiul intr-o cratita la foc mediu. Caleste ceapa timp de cinci minute, pana se inmoaie. Adauga vinetele si fierbe timp de 10 minute.

Mancare de vinete cu naut

Adauga usturoi si mirodenii, se amesteca bine si se fierbe timp de un minut. Se adauga rosiile, otet si apa si se lasa la foc mic timp de cinci minute.

Mancare de vinete cu naut

Opriti focul si adaugati nautul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se acopera si se transfera cratita in cuptor. Gatiti pentru 45 de minute. Serviti mancarea presarata cu branza feta maruntita.

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut

Pofta buna!

2 comentarii

  1. N-am mancat pana acum asa ceva

  2. Nici eu n-am mancat, asa ca vreau si eu din mancarea asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.