Ciorba de carne a la grec

Printeaza

Ciorba de carne a la grec din: carne de vita, apa, ceapa, morcovi, cartofi, telina, orez, rosii, ou, smantana, sare, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vita
  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 telina
  • 2 linguri cu orez
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • 1 cana cu smantana
  • sare
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare Ciorba de carne a la grec:

Spălaţi carnea, o porţionaţi, puneţi la fiert cu 2 căni de apă rece.

Când dă în clocot, aruncaţi apa, spălaţi carnea şi o puneţi la fiert cu 2 1 de apă rece.

Fierbeţi acoperit după ce aţi spumuit, adăugaţi legumele întregi când carnea s-a înmuiat.

Săraţi, lăsaţi să fiarbă 20 min, adăugaţi orezul fiert separat şi roşiile felii, fierbeţi câteva minute, stingeţi focul.

Acriţi cu lămâie, dregeţi cu ou şi smântână bătute bine, serviţi ciorba caldă, cu pâine proaspătă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.