Friptura de miel cu salsa
PrinteazaFriptura de miel cu salsa din: antricoate de miel, usturoi, rozmarin, ardei copti, usturoi, menta, suc de lamaie, ulei de masline.
- 12-18 antricoate de miel, depinde de marime
- 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri
- fire de rozmarin
pentru salsa:
- 300 g de ardei copti, de la borcan
- 1 catel de usturoi, tocat mare
- 1 mana mare de menta
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Asezonează bucăţile de carne. Crestează o fantă între os şi carne pe fiecare bucată, apoi introdu câte o felie subţire de usturoi şi un fir de rozmarin.
Pentru salsa, pune ardeii într-un robot de bucătărie, împreună cu usturoiul, ardeiul iute, menta şi lămâia. Amestecă până sunt tocate fin, dar nu terciuite. Adaugă uleiul şi mixează rapid ca să se omogenizeze. Răstoarnă într-un bol şi lasă la temperatura camerei până serveşti.
Pune în tigaia-grill sau pe grătar bucăţile de carne 5-7 minute pe fiecare parte, până devin maronii, apoi serveşte-le pe un platou, alături de salsa (amestecă înainte de servire).
Friptura de miel cu salsa
Pofta buna!