Galuste de orez cu peste fript
PrinteazaGaluste de orez cu peste fript din: orez brun, apa, piper, ceapa rosie, usturoi, ulei, radacina de pastarnac, broccoli, porumb, file de peste alb, suc de lamaie, ulei de masline sare de mare.
- 200 g orez brun
- 400 ml apa
- sare
- piper
- 1 ceapa rosie tocata
- 1 catel de usturoi pisat
- ulei pentru prajit
pentru si legume:
- 1 radacina de pastarnac decojita
- 1 ceapa rosie
- 200 g broccoli
- 1 stiulete de porumb fiert, taiat rondele
- 600 g file de peste alb
- sucul de la 1 lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- sare de mare grunjoasa
Mod de preparare:
Se dă în fiert orezul în apă cu sare; se reduce focul, se acoperă vasul şi se fierbe la foc moale cca 45 min., până ce orezul absoarbe apa. Se pune apoi deoparte şi se lasă să se răcească.
Intre timp se taie păstârnacul bucăţi, ceapa se toacă şi se despart bucheţelele de broccoli. Se aşază toate legumele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei. Se presară sare şi se picură 2 linguri de lei; se coc legumele cca 30 min. în cuptorul încins la 200 °C.
In orezul rece se înglobează ceapa şi usturoiul, sare şi piper. Se modelează găluşte şi se tăvălesc prin puţină făină. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc găluştele la foc moderat, până se rumenesc. Se scot şi se lasă să scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se curăţă peştele, se şterge şi se stropeşte cu suc de lămâie; se adaugă pe tava cu legume, cu 20 min. înainte ca acestea să fie gata. Se servesc toate imediat.
Galuste de orez cu peste fript
Pofta buna!