Burgeri din piept de pui cu chutney si salata
PrinteazaBurgeri din piept de pui cu chutney si salata din: piept de pui, chifle, pasta de rosii, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de ardei cayenne, zeama de lamaie, ceapa rosie, pulpa de tamarind, castravete, salata verde, menta.
- 6 bucati mici de piept de pui
- 6 chifle de burger (sau ciabatta)
pentru marinata:
- 2 linguri pasta de rosii
- 200 g iaurt grecesc
- 1 bucata ghimbir de 10 cm, ras fin
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri de garam masala
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- 1/2 lingurita de pudra de ardei cayenne
- zeama de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit
pentru chutney:
- 2 rosii tocate
- 1 ceapa rosie mica, tocata
- 1 ardei iute verde, tocat
- 1 lingurita pulpa de tamarind
- 2 linguri de ketchup din rosii
pentru salata:
- 1/2 castravete feliat
- 1 salata verde mica, rupta in bucati
- 1 legatura mica de menta, frunzele culese
- 1 ceapa rosie mica, feliata fin
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecă ingredientele pentru marinadă. Taie în lungime fiecare bucată de piept de pui şi aplatizeaz-o. Lasă puiul în marinadă cel puţin 2-3 ore. Intre timp, amestecă ingredientele de chutney şi pune-le deoparte.
Aprinde cărbunii şi, când s-au transformat în jar, pune pe grătar carnea de pui, câte 4-5 minute pe fiecare parte, până se pătrunde bine. Amestecă ingredientele pentru salată şi aşază bucăţile de pui în chifle, alături de salată şi de câteva linguri de chutney. Serveşte burgerii cu sferturi de lămâie.
Burgeri din piept de pui cu chutney si salata
Pofta buna!