Kebab din miel
PrinteazaKebab din miel din: seminte de chimion, seminte de coriandru, seminte de fenicul, boia de ardei, harissa, usturoi, scortisoara, carne macra de miel, coriandru, morcovi, iaurt.
- cate 2 linguri seminte de chimion, coriandru si fenicul
- 1 lingura boia de ardei
- 2 linguri de harissa, plus extra pentru servit
- 4 catei de usturoi, tocati fin
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 800 g carne macra de miel, tocata
- coriandru proaspat tocat si lipii
pentru iaurt:
- 3 morcovi, dati prin razatoarea mare
- 2 linguri de seminte de chimion, prajite
- 200 g de iaurt grecesc
Mod de preparare:
Inmoaie 8 beţe pentru frigărui în apă. Prăjeşte toate condimentele într-o tigaie mică. Transferă-le într-un mojar şi zdrobeşte-le cu un pistil, apoi încorporează boiaua de ardei, pasta harissa, usturoiul şi scorţişoara. Pune amestecul într-un bol împreună cu carnea, asezonează şi amestecă totul direct cu mâinile.
Modelează compoziţia în 8 bucăţi lungi de kebab, în jurul betelor. Frigăruile pot fi pregătite astfel cu o zi înainte.
Când cărbunii sunt jar, pune bucăţile de kebab pe grătar 10-15 minute, întorcându-le din când în când, pentru a se pătrunde bine carnea. Grăsimea din kebab poate provoca mici flăcări, aşa că ai grijă! între timp, amestecă toate ingredientele pentru iaurt.
Presară deasupra kebabului şi a iaurtului coriandru şi serveşte cu harissa şi lipii calde.
Kebab din miel
Pofta buna!