Meniu

Printeaza

Meniu: Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos.

O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Meniu:

Bors de legume cu pui si patrunjel verde

 

Ingrediente:

  • 400 g carne de pui (aripi)
  • 100 g conopidă/broccoli
  • 50 g gris
  • 500 ml bors
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăță legumele. Morcovii și cepele se taie rondele. Conopida se desface în buchețele. Se pun la fiert aripioarele de pui.

După ce s-a curățăt spuma se adaugă morcovul și ceapa. Se la să la fiert pe foc mic.

Se bat albușurile spumă, se adaugă gălbenușurile și se presară grișul. Se amestecă bine, se adaugă puțină sare și se lasă 5 minute să crească. Când totul este fiert, se pun găluștele.

Se ia câte o linguriță din compoziție și se adaugă în supă. Tot acum se pune și conopida. Se mai fierb 15 minute pe foc moderat.

Cine dorește, poate adăuga borș. Se fierbe separat și se adaugă în supă. Se pune sare după gust și se servește fierbinte, ornat cu pătrunjel.

 

Bors de legume cu pui si patrunjel verde

Bors_de_legume_cu_pui_si_patrunjel_verde

 

Coaste de porc la gratar

 

Inrgediente:

  • 300 ml vin roșu
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 kg coaste de porc
  • 3 ardei grași
  • 3 roșii
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se porționează bucata de coastă. Într-un vas se amestecă vinul roșu, uleiul de măsline, boiaua de ardei iute, sarea și piperul.

Se introduc bucățile de coastă în baițul preparat și se păstrează la rece 3-4 ore.

Se spală legumele. Ardeii se taie fâșii. Se stropesc cu ulei și se frig pe grătar odată cu roșiile.

Se scot bucățile de coastă din baiț și se frig pe grătarul bine încins, până se rumenesc.

 

Coaste de porc la gratar

Coaste_de_porc_la_gratar

Prajitura cu fructe de vara

Ingrediente:

  • 14 galbenusuri
  • 10 albusuri
  • 250 g zahar praf
  • 1 lamaie
  • 4 linguri faina
  • 400 g crema mascarpone sau frisca batuta din smantana
  • 200 g zmeura
  • 200 g capsune
  • 200 g afine
  • migdale
  • alune
  • nuci
  • ulei pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul praf, coaja rasă de lămâie şi zeama de lămâie până când se obţine o compoziţie cremoasă, albicioasă şi spumoasă.

Adăugaţi 2 linguri făină, treptat, şi albuşurile bă­tute spumă.

Omogenizaţi ingredien­tele şi adăugaţi alte 2 linguri făină, tot treptat, amestecând prin răsturnare, nu prin frecare.

Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în tavă compo­ziţia, nivelaţi-o şi coaceţi-o la foc potrivit.

Faceţi proba cu scobitoa­rea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc. Se coace cam în 45 de minute

. Scoateţi tava din cuptor, scaoateţi blatul din tavă şi lăsaţi-1 la răcit.

Ungeţi-l deasupra cu un strat mai gros de mas­carpone sau de frişcă proaspăt bătută din smântână şi zahăr praf.

Ornaţi cu fructe de sezon, cu frunze de mentă, nuci, alune şi migdale.

Prajitura cu fructe de vara

Prajitura_cu_fructe_de_vara

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.