Friptura de vita la gratar cu cartofi
PrinteazaFriptura de vita la gratar cu cartofi din: cartofi rosii, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricoate de vita, piper negru boabe, unt, nasturel.
- 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari
- 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat marunt
- 2 antricoate de vita, de 200 g fiecare
- 1 lingura de piper negru boabe, zdrobite usor
- 1 cubulete de unt
- nasturel, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă cu apă clocotită, fierbe-i 2 minute, apoi scurge-i bine. Incinge uleiul într-o tigaie nonaderentă. Adaugă cartofii şi rumeneşte-i timp de 20 de minute, amestecăndu-i din când în când, până devin aurii şi crocanţi.
Când aceştia sunt gata, adaugă usturoiul şi mai prăjeşte totul 1 minut. Presară pătrunjelul peste cartofi, asezonează-i cu sare de mare şi lasă-i deoparte.
Intre timp, unge carnea cu ulei, apoi presează piperul zdrobit peste fiecare dintre bucăţi, încinge grătarul sau tigaia-grill şi frige carnea după preferinţă (2 1/2 minute pentru friptură făcută mediu sau ; 3 1/2 minute pentru friptură bine făcută).
Friptura de vita la gratar cu cartofi
Pofta buna!