Prajitura cu frisca si capsune
PrinteazaPrajitura cu frisca si capsune din: faina, zahar, oua, sare, frisca, capsune, colorant, fructe.
pentru blat:
- 120 g faina
- 120 g zahar
- 4 oua
- un praf sare
pentru umplutura:
- 400 ml frisca lichida
- 100 g capsune bine coapte
- 100 g zahar pudra
- cateva picaturi colorant rosu
pentru decor:
- un pliculet gelatina rosie
- frisca
- fructe
Mod de preparare:
Pentru blat, se mixează aproximativ 10 minute ouăle cu zahărul până ce compoziţia îşi triplează volumul. Se adaugă apoi făina şi sarea, amestecând cu delicateţe. Se varsă aluatul într-o formă si se coace 12 minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se scoate.
Căpsunele feliate si zahărul se pun pe foc cu o lingură de apă, nu mai mult. Se lasă 10 minute si apoi se mixează. Se bate frişca şi se amestecă cu piureul de căpsune si colorantul.
Blatul se taie în două, se umple cu spuma de căpsune care se repartizează fie mai mult în interior si mai puţin la exterior, fie invers, după dorinţă. Se prepară gelatina roşie şi se toarnă deasupra spumei de căpsune.
După ce s-a închegat, se dă la rece de pe o zi pe alta. Se serveşte cu un moţ de frişcă şi felii de fructe.
Prajitura cu frisca si capsune
Pofta buna!