Bors marinaresc cu gasca salbatica

Printeaza

Bors marinaresc cu gasca salbatica din: gasca salbatica, midii, ceapa, radacina de patrunjel, patrunjel verde, apa, otet, bors, galbenusuri, piper, smantana.

Ingrediente:Bors marinaresc cu gasca salbatica

  • 1 giscă sălbatică
  • 30 midii sau scoici
  • 1 ceapă
  • 150 g rădăcini de pătrunjel
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 4 l apă
  • 1/41 oţet diluat
  • 1 l borş
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri smantană

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu oţet, piper şi foi de dafin, 2 ore.

Se pune apoi la fiert cu apa şi foile de dafin (fără oţet).

Pe parcurs se pune ceapa, rădăcinile de pătrunjel tăiate şi după ce a fiert se pun scoicile care vor fierbe 15 minute împreună.cu borşul.

Se termină cu gălbe­nuşul, smantană, puţin piper pisat şi verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]

 

Gasca salbatica marinata

Gasca salbatica marinata

Gasca salbatica marinata din: gasca, untura, marinada. Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata     Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se taie în […]

 

Friptura de gasca cu salata verde

Friptura de gasca cu salata verde 

Friptura de gasca cu salata verde din: pulpe de gasca, bere, usturoi, miere, piper, sare. Ingrediente: 2 pulpe de gasca 1/2 l bere 2 catei de usturoi 2 linguri miere piper macinat sare   Mod de preparare: Speli pulpele de gâscă, le presari cu piper şi sare şi le laşi în bere timp de 12 ore, […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun acest bors marinaresc. Sigur o sa mai fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.