Briose cu afine

Printeaza

Briose cu afine din: faina, zahar, bircarbonat de sodiu, sare, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, afine.

Ingrediente:Briose_cu_afine

  • 180 g faina
  • 60 g zahar
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 175 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 200 g afine

 

Mod de preparare:

Amestecaţi bine făina cu sarea şi bicarbonatul, cerneţi-le, apoi amestecaţi-le cu zahărul. Bateţi bine ouăle, adăugaţi untul moale, laptele, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Puneţi făina cu zahăr într-o cratiţă, faceţi o adâncitură în centru şi puneţi compoziţia de ouă.

Incorporaţi, nu cu mixerul, ci cu o lingură de lemn, fără să frecaţi prea mult aluatul. La sfârşit, adăugaţi afinele amestecând puţin cu lingura, de jos în sus. Umpleţi cu compoziţie cofrajele de hârtie pentru brioşe, lăsând o treime liberă, căci aluatul creşte la copt.

Puneţi cofrajele pe o tavă, coaceţi-le cca 30 min, în cuptorul încins la foc mediu. Nu le scoateţi din hârtii înainte de a se răci.

Briose cu afine

Briose_cu_afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.