Sos delicios de rosii
PrinteazaSos delicios de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, otet din vin alb.
- 500 g rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- otet din vin alb
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit. Se în apă clocotită şi se opăresc cca 2 min. Apoi se scurg şi se trec prin jet de apă rece. Se decojesc cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Roşiile decojite se taie cuburi. Se toacă usturoiul şi ceapa.
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul şi se prăjesc împreună. în final se adaugă roşiile şi se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 30 min., amestecând frecvent, ca să nu se ardă. Apoi se pasează, se strecoară şi se potrivesc de sare, piper şi oţet după gust.
Sosul se poate congela sau se poate pune încă o dată la fiert. Se lasă să fiarbă cca 1 oră, apoi se ia de pe foc şi se toarnă în sticle care se închid etanş. Se păstrează la răcoare.
Sos delicios de rosii