Tartă cu vinete si brânză
PrinteazaTartă cu vinete si brânză din: faina, unt, sare, apa, branza de vaci, telemea, ou, vanata, ardei iute.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 80 ml apa calduta
pentru umlutura:
- 250 g branza de vaci
- 100 g telemea sarata
- un ou
- o vanata
- un ardei iute
pentru copt:
- un ou
Mod de preparare:
Vânătă se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de minute să-şi scurgă sucul. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi se pune untul tăiat bucăţele. Se desface untul cu degetele pentru a obţine un amestec nisipos. Se adaugă apă puţin câte puţin si se amestecă pentru a forma un aluat.
Pe masa presărată cu puţină făină se întinde aluatul şi apoi se transteră foaia într-o formă de copt, lăsând marginile peste buza tăvii. Brânza de vaci se mixează şi apoi se adaugă brânza sărată şi oul. Se păstrează câteva felii de vinete pentru decor, iar restul se toacă mărunt şi se amestecă în compoziţia de brânză.
Amestecul se întinde peste foaia de aluat, se pun feliile de vinete păstrate, se pune şi ardei iute, iar marginile aluatului se întorc spre interior. Se unge cu ou şi se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Tartă cu vinete si brânză
Pofta buna!