Potarnichi cu sos alb din: potarnichi, ceapa, lapte, unt, faina, lamaie, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi o ceapă mare 200 ml de lapte 50 g de unt o linguriţă de făină zeamă de lămâie piper sare Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt împreună cu ceapa tăiată […]
Potarnichi cu legume
PrinteazaPotarnichi cu legume din: potarnichi, cuisoare, sare, vin, bureti, arpagic, rosii, marar, oua, supa, ardei iute, cimbru, lamaie.
Ingrediente:
- 2 potarnichii
- 4 bucăţi cuişoare
- sare
- 1/41 vin
- 250 g bureţi uscaţi
- 300 g arpagic
- 300 g roşii
- 1 legătură mărar
- 4 ouă
- 1/21 supă
- 200 g ulei
- 1 ardei iute
- cimbru
- 1 lămaie
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală potarnichile, se taie bucăţi şi se curăţă de oscioare mici posibile.
Se sotează în ulei şi cînd s-au rumenit, se pun într-o cratiţă cu: bureţi tăiaţi şi opăriţi, sare, roşii curăţate şi tăiate, restul de ulei, vin, supă, cimbru şi se fierbe sub capac.
Cînd sînt aproape gata, se pun arpagicul sotat, mărarul tocat, usturoiul şi ardeiul tăiat.
Se aşază pe platou cu felii de lămaie fără coajă şi cu sferturi de ouă fierte. Se serveşte rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Potarnichi la cuptor
Incinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g fiecare. Asezoneaza si […]
pofta buna!