Dovlecei umpluti cu linte si quinoa din: dovlecei, quinoa, linte, praz, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 200 g quinoa 200 g linte roşie 1 praz 100 g morcovi 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Tai dovleceii în două, pe lungime şi îi scobeşti. Presari cu sare miezul dovleceilor. Fierbi lintea […]
Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
PrinteazaDovlecei la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 catei de usturoi, pisat
- ¼ cana ulei de masline
- 4 dovlecei
- Sare si piper
Mod de preparare:
Se incalzeste gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de masline.
Se amesteca si se pune deoparte.
Taiati dovleceii in jumatate, apoi se taie in jumatate pe lungime.
Aranjati pe o farfurie si turnati ulei amestecat cu usturoi.
Presarati sare si piper. Puneti pe gratar si gatiti cate 5 minute pe fiecare parte.
Ungeti cu amestec de ueli si usturoi si serviti.
Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu ardei si dovlecei
Tocanita de ciuperci cu ardei si dovlecei din: ceapa, usturoi, telina, ardei gras, dovlecei, fasole, rosii, passata, pasta de tomate, ketchup, chili, chimen, coriandru, sare, piper, iaurt, piper cayenne. Ingrediente: 2 cepe, tocate 1 catel usturoi, zdrobit 3 radacini telina, tocata 1 ardei gras, fara seminte, tocat 225gr ciuperci, feliate 2 dovlecei, tocati 400gr fasole […]
Pofta buna!
Pe vremea asta nu se mai gasesc dovlecei, asa ca iese din discutie un gratar de dovlecei