Plăcintă cu brânză dulce de vaci

Printeaza

Plăcintă cu brânză dulce de vaci din: branza, oua, stafide, coaja de lamaie, zahar, faina, ulei, apa minerala, sare, drojdie de bere.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_dulce_de_vaci

  • 500 g branza
  • 2 oua
  • stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 pahar cu zahar
  • 500 g faina
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 pahare cu apa minerala
  • sare
  • drojdie de bere

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat din: ulei, apă minerală sau sifon, drojdie de bere frecată cu o lingură de zahăr, puţină sare şi făină. Amestecaţi lichidul, puneţi drojdia, adăugaţi făina, amestecând cu o lingură de lemn. Frământaţi, lăsaţi la cald 15 min. întindeţi foaie, puneţi în tavă jumătate din aluat.

Amestecaţi brânza cu ouă, stafide, coajă de lămâie şi zahăr. Omogenizaţi. întindeţi strat peste foaia din tavă. Acoperiţi cu altă foaie, coaceţi 30 min la foc potrivit. Pudraţi cu zahăr farin, serviţi felii potrivit de mari, cât plăcinta este caldă. Serviţi cu vin alb dulce, pentru desert.

Plăcintă cu brânză dulce de vaci

Placinta_cu_branza_dulce_de_vaci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Hmmmm, vreau si eu o bucata de placinta 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.