Iahnie de Fasole cu Cârnați – Rețetă Tradițională Românească | Bogată în Proteine din: fasole boabe, carnati afumati, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion de rosii, frunze de dafin, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline. Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu această rețetă de iahnie de fasole cu cârnați. Un preparat savuros […]
Iahnie de fasole cu patrunjel proaspat
PrinteazaIahnie de fasole cu patrunjel proaspat din: fasole boabe, morcovi, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel.
- 400 g fasole boabe
- 2 morcovi
- o ceapa
- un ardei iute
- un catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Fasolea aleasă se pune la fiert cu apă de 3 ori cantitatea de fasole.
După ce a fiert 5 minute, se retrage de pe foc si se lasă asa în apă pentru două ore. Apoi, apa se aruncă.
Fasolea se pune din nou la fiert cu ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici, uleiul, ardeiul iute, sarea si usturoiul feliat.
Se lasă la fiert 90 de minute, dar, în funcţie de fasole, poate fi gata după o oră.
Iahnia de fasole se serveşte cu pătrunjel.
Iahnie de fasole cu patrunjel proaspat
Pofta buna!
poate iti place si:
Iahnie de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să se călească în […]
Pofta buna!