Musaca de cartofi si dovlecei cu soia
PrinteazaMusaca de cartofi si dovlecei cu soia
- 2 pachete cu soia granule (de câte 100 g fiecare)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- puţin condiment tip
- 1-2 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- o legătură pătrunjel
- 5-6 cartofi
- 2 dovlecei
Mod de preparare:
Speli bine catofii şi îi pui la fiert în apă rece cu tot cu coajă. Intre timp te ocupi de pregătirea umpluturii si pui granulele de soia la fiert în apă cu 1/2 linguriţă de sare. După ce au fiert 20 de minute, răstorni granulele într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă foarte bine.
Toci cepele mă’unt şi le pui într-o tigaie să se călească. După ce s-au înmuiat, adaugi şi morcovul trecu: prin răzătoarea cu ochiuri mari. Le laşi câteva minute să-şi ia gusturile şi răstorni granulele de soia, potriveşti de sare, piper şi condiment.
Laşi să fiarbă bine adăugând apă din când în când şi spre sfârşitul fierberii adaugi pasta de tomate şi mai laşi să dea 2-3 clocote. Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi tai în felii mai groase şi îi pui să se rumenească uşor pe o parte şi pe cealaltă.
După ce ai terminat cu cartofii, cureţi dovleceii, îi tai pe lung şi îi prăjeşti şi pe ei. într-o tavă (sau cratiţă) unsă cu ulei aşezi un strat de cartofi, unul de dovlecei şi apoi compoziţia de soia. Pui din nou cartofi, iar ultimul rând trebuie să fie de dovlecei.
Torni şi apă fiartă până la jumătatea compoziţiei şi dai tava la cuptor pentru 30 de minute. După ce scoţi musacaua din cuptor, o presari cu pătrunjel tocat. Când nu e post, scoţi musacaua din aragaz când e aproape gata, torni 2 ouă bătute şi o dai din nou la cuptor.
Musaca de cartofi si soia
Poftă bună!
N-am mai facut musaca cu soia, o sa incerc.