Supa de pui cu taitei de casa
PrinteazaSupa de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa, patrunjel, oua, faina, sare.
- 1 pui de 1,5 kg
- 3 morcovi
- o radacina de telina
- o ceapa alba
- o radacina de patrunjel
pentru taitei:
- 2 oua
- 200 g faina
- un pic de apa
- sare
Mod de preparare:
Puiul se fierbe în 4 litri de apă. Intre timp, legumele se curăţă, se taie mari şi se pun la fiert, spumând în continuare. Când nu mai face spumă, se şterge marginea interioară a oalei cu un şervet cu apă rece.
Din ouă, făină, sare şi un pic de apă se face un aluat potrivit de tare care se întinde într-o foaie subţire şi se taie mărunt. Se scot carnea fiartă şi legumele, supa se strecoară, iar tăieţeii se fierb separat. Se aduce supa la masă cu tăieţei şi legume după gust.
Supa de pui cu taitei de casa
Pofta buna!
Imi place supa de pui cu taitei