Muschi de vita si bacon la gratar
PrinteazaMuschi de vita si bacon la gratar din: muschi de vita, bacon, ulei, rosii, cimbru verde, tarhon, unt, sare, piper.
- 700 g muschi de vita
- 8 felii subtiri de bacon sau slanina
- 50 ml ulei
- 600 g rosii
- 4 fire cimbru verde
- 4 fire tarhon
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati muschiul de vita in 4 bucati egale, spalati-le, scurgeti-le de apa si stergeti-le cu un servet de bucatarie. Puneti pe fiecare bucata de bacon cate un fir de cimbru si unul de tarhon. Rulati fiecare bucata de muschi in cate 2 felii de bacon sai slanina.
Legati rulourile cu ata alimentara si ungeti-le cu ulei. Puneti bucatile de muschi astfel pregatite pe gratarul incins si frigeti-le cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand carnea este patrunsa si frumos rumenita, scoateti-o pe un platou cald si puneti pe fiecare bucata cate un cubulet de unt si rpesarati cu sare si piper proaspat macinat.
Ungeti rosiile cu ulei si puneti-le si pe acestea pe gratar. Frigeti-le 6-7 minute intorcandu-le pe toate partile, apoi scoateti-le pe un platou si presarati-le cu sare si piper. Serviti cate o bucata de muschi de vita la o portie cu garnitura de legume coapte.
Muschi de vita si bacon la gratar
Pofta buna!