Crema de vanilie cu dulceata de capsuni cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata de capsuni. Ingrediente: 5-6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml frişcă lichidă dulceaţă de capsuni Mod de […]
Crema de vanilie la cuptor
PrinteazaCrema de vanilie la cuptor din: smantanan, lapte, pastaie de vanilie, miere, galbenusuri, sare.
- 400 g smantana dulce
- 60 g lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 100 g miere
- 6 galbenusuri
- 1 g sare
Mod de preparare:
Pui la fiert laptele si smantana impreuna cu vanilie, apoi lasi la infuzat 30-60 de minute. Strecori.
Dupa infuzare trebuie sa-ti ramana 435 g de lichid. Baţi gălbenuşurile cu sarea şi cu mierea.
Când smântână ajunge la punctul de fierbere, torni încet, amestecând continuu peste gălbenuşuri.
Laşi amestecul câteva minute să se odihnească.
Pregăteşti o baie de aburi pentru cuptor: o tavă în care încap toate recipientele în care coci crema, pui apa clocotită şi o dai ia cuptor, la 165 de grade C.
Aduni spuma de deasupra cremei şi strecori în castronele de ceramică (sau într-un vas ceramic mare).
Aşezi castroanele în apa din cuptor şi coci 20-30 de minute până când crema se încheagă.
Crema de vanilie la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema de vanilie cu dulceata de capsuni
Cornuri cu crema de vanilie
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Pofta buna!