Tort cu zmeura si frisca
PrinteazaTort cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca, zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta, sare.
- 200 g faina
- 230 g zahar
- 4 oua
- 3 galbenusuri
- 100 ml vin alb aromat
- 150 ml vin alb
- 400 ml frisca
- 500 g zmeura
- 20 g unt
- 1 lamaie
- 1 baton de vanilie
- zahar praf
- frunze de menta
- sare
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron ouăle, puţină sare, coaja rasă de lămâie, seminţele din batonul de vanilie şi 120g zahăr şi bateţi ingredientele cu un tel sau cu un mixer până când obţineţi o compoziţie cre-moasă, spumoasă.
Adăugaţi apoi 120g făină cernută şi untul topit şi amestecaţi ingredientele prin răsturnare. Turnaţi compoziţia într-o tavă rotundă cu diametrul de 22cm, unsă şi tapetată. Coaceţi la foc potrivit, cam 20 – 25 de minute.
Intre timp, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul rămas până când obţineţi o spumă clară, fină. Adăugaţi făina rămasă, vinurile şi puneţi vasul la bain-marie. Amestecaţi încontinuu şi luaţi vasul de pe foc înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă.
Turnaţi amestecul în alt vas rece şi lăsaţi-l la răcit. Adăugaţi în această cremă rece frişca şi omogenizaţi amestecul. Tăiaţi blatul rece în 2 foi. Umpleţi foile cu crema rece peste care aranjaţi fructele. Deasupra puneţi un strat mai gros de cremă şi mai multe fructe. Ornaţi cu frunze verzi de mentă.
Tort cu zmeura si frisca
Pofta buna!