Sarmale cu miez de floarea-soarelui
PrinteazaSarmale cu miez de floarea-soarelui
- 300 g miez de floarea-soarelui curăţat
- 200 g orez
- 200 g ceapă
- 150 ml ulei
- 200 g morcovi
- 50 g bulion
- 500 g roşii
- cimbru
- sare
- piper
- 1 varză
Mod de preparare:
Cureţi şi toci ceapa pe care o pui să se călească în ulei. Adaugi orezul şi stingi cu roşii tăiate cubuleţe, dar curăţate de coajă şi sâmburi. Pui morcovii răzuiţi, miejii şi laşi să fiarbă 15 minute.
Potriveşti de sare şi piper, tragi vasul de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească. Cureţi frunzele de varză de cotoare după cum ştii şi înfăşori sărmăluţele pe care le aşezi într-un vas.
Peste ele torni bulionul diluat cu apă şi amestecat cu cimbru. Ultimul rând să fie de felii de roşii. Pui vasul direct la cuptor pentru 2,5 ore.
Sarmale cu miez de floarea-soarelui
Poftă bună!
Foarte gustoase sarmalele. Nu ma asteptam.