Vita la gratar

Printeaza

Vita la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul, frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet de vin rosu.

Ingrediente:Vita_la_gratar

  • 300-400 muschi de vita

pentru dressing:

  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • frunzele de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate
  • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin rosu

 

Mod de preparare:

Pentru dressing: prăjeşte fără ulei seminţele într-o tigaie nonaderentă timp de 30 de secunde, până când încep să se degaje aromele. Răstoarnă-le într-un bol mic şi adaugă amestecând pătrunjelul tocat,ardeiul iute, cimbrul, uleiul şi oţetul. Asezonează cu piper- poţi adăuga sarea chiar înainte să serveşti.

Aşază friptura pe o farfurie şi unge-o cu un sfert din dressing. Las-o la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute. Dacă o pregăteşti dinainte, las-o la frigider până la 2 ore şi scoate-o cu 15 minute înainte să o pui pe foc.

Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill. Asezonează carnea cu sare, apoi pune-o pe foc câte 2-3 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea bucăţii de carne şi de cât de bine făcută o preferi. Serveşte-o pe un tocător, taiată în felii subţiri şi cu restul de dressing deasupra.

Vita la gratar

Vita_la_gratar

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata vita la gratar!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.