Dovlecei cu carne la gratar
PrinteazaDovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 500 g dovlecei
- 800 g carne pentru gratar – pui, porc
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi ceapa tocată şi usturoiul pisat în ulei. Adăugaţi roşiile tăiate în bucăţi şi lăsaţi să fiarbă 10 minute. Curăţaţi de coajă dovleceii şi tăiaţi-i în două, pe lungime. Rumeniţi dovleceii într-o tigaie cu ulei, până primesc o culoare aurie.
Aşezaţi-i pe un platou cald, condimentaţi-i şi turnaţi peste ei sosul de roşii. De jur împrejur aranjaţi feliile de carne prăjite la grătar. La servire, adăugaţi pătrunjel tocat şi ardei iute, după plac.
Pofta buna!