Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane

Printeaza

Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne, ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina, patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute.

Ingrediente:Supa_crema_de_ciuperci_cu_ardei_iute_si_crutoane

  • 500 ml supă de carne (sau de legume)
  • 1 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • 1 legătură leuștean tocat
  • ¼ linguriță zahăr
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri făină
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • crutoane
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Se curăță ciupercile și se toacă mărunt. Se păstrează câteva pentru ornat care se taie felii. Se încing 4-5 linguri de ulei într-o cratiţă și se călesc ciupercile tăiate mărunt. Se lasă să scadă pe foc mic. Se pasează apoi ciupercile în blender până când se obține un piure gros. Se strecoară zeama prin strecurătoare.

Se încinge untul și se adaugă făina. Se amestecă încontinuu pentru a nu face cocoloașe. Se adaugă treptat și supa și se lasă la fiert timp de 5-6 minute. Se asezonează cu zahăr, sare și piper. Se adaugă smântâna și piureul de ciuperci. Se servește fierbinte cu verdeață tocată, cu feliuțe de ardei iute și cu crutoane.

Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane

Supa_crema_de_ciuperci_cu_ardei_iute_si_crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.