Friptură de vită cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vita cu:unt, ulei de masline, smantana, pastranac, marar, seminte de chimen, cimbru uscat, sare, piper.
- 800g muşchi de vită
- 2 linguri unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 smântână
- 1 păstârnac mare
- 1 leg. mărar verde
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 linguriţă cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjiţi feliile de carne, în untul amestecat cu ulei, la foc iute, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateţi-le apoi pe un platou cald, acoperit. Puneti in tigaie semintele de chimen, pastranacul curatat si ras, smantana si mararul taiat marunt.
Lasati sa fiarba sosul 5 minute la foc potrivit, dupa care turnati-l peste carne.
Pofta buna!