Plăcintă cu fructe de pădure
PrinteazaPlăcintă cu fructe de pădure din: zahar pudra, faina, praf de copt, ulei, ou, lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, ou, lapte, fructe de padure.
blat (1 cana = 250 ml):
- 125 g zahar pudra
- 1 cana faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 95 ml ulei
- 1 ou batut
- 1/2 cana lapte
umplutura:
- 400 g branza de vaci
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 70 ml lapte
- 300 g fructe de padure asortate
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt si zahar: se se înglobează uleiul, oul şi lap¬tele. Se frământă aluatul şi se aşază într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, zahăr vanilat, ou şi lapte; se repartizează pe blat cu o lingură.
Se presară deasupra fructe de pădure şi se coace prăjitura timp de cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C, până ce se rumeneşte la suprafaţă şi marginile se desprind de pe formă. Se lasă să se răcească în formă, apoi se taie bucăţi, înainte de servire se pudrează cu zahăr.
Plăcintă cu fructe de pădure
Pofta buna!