Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]
Dovlecei umpluti cu legume si kaizer
PrinteazaDovlecei umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.
- 2 dovlecei mijlocii
- 50 g kaizer
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 morcov
- 2-3 linguri boabe de porumb fiert
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingura cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 4 felii de cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu o lingură, scoţi miezul dovleceilor, lăsându-le pereţi de 1 cm.
Presari cu sare bărcu- ţele obţinute şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos.
Pentru umplutură, opăreşti roşiile 1 minut, le decojeşti şi le tai mărunt. Cureţi legumele şi le speli.
Tai ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovul îl dai pe râzătoare.
In uleiul încins, căleşti timp de 5 minute ceapa, ardeiul, morcovul, porumbul şi kaizerul tăiat în cubuleţe.
Sărezi şi condimentezi amestecul după gust. Umpli bărcuţele de dovlecei cu această compoziţie şi le aşezi într-o tavă, cu o lingură de ulei şi câteva de apă.
Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, V2 oră, până când dovleceii se înmoaie, iar umplutura se încheagă.
Scoţi vasul din cuptor şi aşezi peste dovlecei câteva felii subţiri de caşcaval, apoi continui coacerea 3 minute.
Ii serveşti ca atare sau cu un sos picant de ardei şi roşii.
Dovlecei umpluti cu legume si kaizer
Dovlecei condimentaţi copţi din: dovlecei,dovleac, ulei de masline, pudra cu curry, sare de mare, scortisoara, chimen, usturoi si stafide. Ingrediente: 2 dovlecei, tăiaţi pe lungime în jumătăţi 1 dovleac galben 1 linguriţă de ulei de măsline ¾ linguriţă de pudră de curry ½ linguriţă de sare de mare ¼ linguriţă de scorţişoară măcinată 1/8 – […]
Pofta buna!